| Tattoo | |
|
+5vasko yeşil SpYd0gS parantezicihayatlar LiMaN 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
LiMaN Administrator
| Konu: Tattoo Perş. Mayıs 17, 2007 5:13 am | |
| | |
|
| |
parantezicihayatlar Moderator
| |
| |
SpYd0gS Moderator
| Konu: Geri: Tattoo Paz Mayıs 20, 2007 6:22 am | |
| Kimbilir ne kadar sürede yapılmıştır. | |
|
| |
SpYd0gS Moderator
| Konu: Geri: Tattoo Paz Mayıs 20, 2007 6:25 am | |
| Dövme, insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlere denir. Dövme yapımında değişik yöntemler kullanılır. Bir tür dövmede sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılır ve açılan dilekler boyayla doldurulur. Açılan deliklerden boyaya batırılmış iplik geçirilerek de dövme yapılabilir. Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlar. Bazı topluluklarda dövmenin hastalıklara ve kötülüklere karşı koruyucu olduğu inancı da yaygındır. Bazı toplumlarda dövmenin yapılış amaçlarından biri de kişinin ait olduğu grubu belirtmek ya da yaşadığı topluluk içindeki konumunu göstermektir. Dövme yapma geleneği hayli eskidir. İÖ 2000'lerde Eski Mısır toplumunda dövmenin yapıldığı mumyalardan anlaşılmıştır. Mısırlıların dışında Britonların, Galyalıların ve Trakların da dövmeleri vardı. Eski Yunanlılar ve Romalılar, "barbarlara özgü bir uğraş" saydıkları dövmeyi suçlulara ile kölelere yaparlardı. Hıristiyanlık inancında dövme yasaklanmıştı. Buna karşın ilk Hıristiyanlar, bedenlerine Hz. İsa'nın adını ya da haç desenleri taşıyan dövmeler yaptırmışlardır. Aradan yüzyıllar geçince Avrupalılar dövmeyi unuttular. 18. yüzyıl sonlarında denizaşırı gezilerde Amerika Yerlilerinde ve Polinezyalılarda dövmeyle yeniden karşılaştılar. Avrupa dilleri, dövme karşılığı olan tattoo sözcüğünü Tahiti dilindeki tautau’dan almıştır. Dövme 20. yüzyılın başlarından sonra, özellikle denizciler arasında yaygınlık kazandı. Romantik duyguları, yurtseverliği ya da dindarlığı belirtmek amacıyla dövme yaygın olarak kullanıldı ve günümüzde de kullanılmaktadır. Ama hijyene önem verilmediği ve AIDS gibi bazı hastalıkları bulaştırdığı gerekçesiyle dövme yapmaya yasal sınırlamalar getirilmiştir. | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Mayıs 24, 2007 2:41 am | |
| | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Mayıs 24, 2007 2:53 am | |
| tatto çok farklı istekler doğrultusunda vucutta yerini alıyor, Benim olan vücudu istediğim gibi kullanırım görüşü de hızla yayılmakta, 15-20 yaş arası yaptırılan tattooların altyapısı sağlam bir felsefe içierdiğini savunamayız çünkü o yaşlardakilerin %90 a yakını trendlerin peşine takılırlar (adı üstünde deli kanlı )ve tek doğrunun da kendi doğruları olduğuna inandıkları yaştalar. bu yaşlarda verilen kararların devam eden oluşumlarında sonradan getirilerini düşünemezler, tattoo için değil verdiği tüm kararlar için geçerlidir bu. Kendisi birşeyleri başarmaya başladığında peşine düştüğü idollerin kendinden daha zayıf olduğunu fark ettiğinde iş işten geçer. Önce savunduğu fikirlerine bu kez de savunma mekanizmasının ürettiği kendinin dahi onaylamadığı savunusunu katar ve bununla da zaman kaybeder durur. Her yaş kendi güzelliğini yaşar. Vucuda yapılacak bir tattooyu sonuna kadar götürebilmek bir felsefedir. | |
|
| |
yeşil Moderator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Mayıs 24, 2007 9:46 am | |
| tattoo ile ilgili burdaki tüm yazıları okudum kendimce bir araştırma da yaptım.sürekli bir dövme yaptırma merakı içinde olup,henüz yaptırmamış biri olarak,bu konuyu bugüne kadar hiç araştırmamış ve nedenlerine inmediğimi farkettim. bence hem trend hem felsefe,herkese göre değişen bir olgu.benim içinse dövme;insanın kendini yansıtmasıdır.vücudumun herhangi biryerindeki dövme benim parçam olmalıdır,insanlar baktığında benden birşeyler bulmalı. bugüne kadar yaptırmama nedenim sıkılcak olmak yada henüz kendimi yansıtcak bir şeyi farkedememek. ve dövmeyle ilgili bir hayalim daha;çok ilerde,birgün çocuk doğurduğumda mutlaka onun adını vücuduma yazdırmak. emin olmadan yaptırmak bana çok yanlış geliyo.örneğin alyans takmak yerine sol yüzük parmağına dövme yaptıranları duymuştum.ilk duyduğumda bana çok özel ve anlamlı gelmişti.gerçektende öyle.ama biraz derinlere inildiğinde,böye birşey yapan insanlar kendini çok fazla şartlandırmış olmuyormu(farkında olmadan).bununla birlikte gelecek mutsuzluklar çok fazla bana göre. | |
|
| |
vasko Moderator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Mayıs 24, 2007 10:02 am | |
| | |
|
| |
ayhanutas sarı
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Ağus. 09, 2007 4:40 am | |
| selamlar... hazır dövem konus açılmışken üstede arkadşların belirtigi gibi dövme sanatı insanlık tarihi kadr eski olamkla beraber dünya genelindeki yayılım süreci 15. yızyılla birlikte yakın batı toplumalrının deniz aşırı ülkelere seyahatleri esnasında edindikerli ön bilgilerle farklı bir kulalnımla bugünkü modern halini almıştır... dövmenin ilk başlangıcı bulunan en eski insan fosili olan iceman ile 5300 yıllık yakın tarihi ile belgelenmiştir..Dövme ilk olarak sanılanın aslında süslenmek amaçlı degilde tamamen klanların belirlenmesi amaçlı yapılmış olup daha sonraki gelişmelerle birlikte bir vücut süsleme sanatı olarak hayattaki yerini almıştır.Bugünki modern toplumalrda son halini alırken teknolojinide katkısı olmuştur ..Ama çagımızda artık nerdeyse her 100 kişden 5 de dövme bulunmaktadır. Ve kişiler daha çok sevdikleri simgeleri yada hayat görüşlerini yansıtmak amaçlı kullanmaktadırlar. Bu da ister istemez erken yaşlarda yapılan yada tamamen oturmamış bir kişilikle hayata geçirildigi zaman istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır ki yukardada arkadaşımız belirttigi gibi küçük yaşalrda yapılamsı bence tamamen yanlıştır ...Bu yüzdendirki hala nazırda dünya genelinde belli bir yaş sınırlaması uygulanmaktadır ama tabi herkes buna uymaya bilri ve sonuçlarına katlanmak durumun kalıyorlar.. Ben bu sanatı 24 yıldır yaşadıgım ülkede uygulamktayım ve bu sanat bana atalarımdan kalmadır .... eger bir gün vücudunuzla oynayacaksanız çok iyi düşünüp iyi kararlarla yaptırınız acele etmeden.. by AYHAN primiitivebodyart.old INDIAN TATTOO | |
|
| |
vasko Moderator
| Konu: Geri: Tattoo Ptsi Ağus. 20, 2007 7:53 pm | |
| | |
|
| |
wertsay mor
| Konu: Geri: Tattoo Salı Ağus. 21, 2007 7:41 am | |
| pes doğrusu, pes yani...dedirtti ama bu başlıkta ufkumu açtın bu konuda. tşkler. | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: Tattoo Salı Ağus. 21, 2007 9:32 am | |
| diğerleri masum kaldı yanlarında | |
|
| |
ied_1 gri
| Konu: Geri: Tattoo Paz Eyl. 30, 2007 12:02 pm | |
| ben sevmedim bu dövme işini.. | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Ocak 24, 2008 5:05 am | |
|
En son tarafından Perş. Ocak 24, 2008 5:09 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Ocak 24, 2008 5:08 am | |
| | |
|
| |
adamabel gri
| Konu: Geri: Tattoo Perş. Şub. 28, 2008 2:25 pm | |
| - ied_1 demiş ki:
- ben sevmedim bu dövme işini..
ya buna döğme denir mi derisini yüzüp boyuyorlarmı yani şimdi nedir bu yaa çok çirkin çok kötü bir iz bence:no: | |
|
| |
| Tattoo | |
|