Sevgili Liman dostları,
paylaşıma katılmayı en az sizler kadar seviyorum.. Fakat bir gözlemimi aktaracağım sizlere... Paylaşımda genellikle internette sörf yaparken rastladığınız hazır çalışmaları Copy-Paste yöntemi ile buraya kopyalarak paylaşım yaptığınızı fark ediyorum... Bu söylemim birçoğunuzu rahatsız etmiş olabilir... Evet, kabul ediyorum... Kaba bir tabir oldu ama, ne yapayım? Düzelir diye bekliyorum kaç zamandır... Ama aynı tas aynı hamam!
Denemeler bölümünün gördüğü ilgisizlik, fotoğraf bölümünde sadece benim kendime ait fotoğraf çalışmalarımın bulunması, gerisinin hep hazır sitelerden alınan paylaşımlar olduğu... Bunlar sizleri rahatsız etmiyor mu artık... Bu tür paylaşımlar çoğaldıkça Liman '' COPY/PASTE '' çalışmaların paylaşıldığı bir paylaşım forumu izlenimi kazanmıyor mu sizce de? Bence öyle de!!!
Oysaki hepimiz ''amatör de olsa / profesyonel de olsa KENDİ ÇALIŞMALARIMIZI PAYLAŞSAK ÇOĞUNLUKLA'' DAHA İYİ OLMAZ MI?
Mesela ben... Haydi diyelim ki yazma konusunda yetenekliyim... İyi yazıyorum... Ondan denemeler bölümüne çok katkım oluyor... Ama fotoğraf konusunda daha çömezken, bir çok insanın eline su bile dökemeyecekken çektiğim amatör fotoğrafları neden paylaştım dersiniz? Yeri geldi eleştiri aldım '' ÇOK AMATÖR!'' diye... Yeri geldi övgü aldım... Eleştirilerden ders aldım... Çok şey öğrendim... Şimdi biraz daha iyi fotoğraflar çekebiliyorum... Bunu Liman'da paylaşarak ve eleştirileri dikkate alarak başardım...
Arkadaşlar...
Burada biz bizeyiz... Hepimiz Limanız! ise eğer sloganımız... Çekinmece yok... Amatör de olsa bütün çalışmalarmızı paylaşacağız...
Herkes Liman'a bir copy-paste paylaşım alanı diye bakmamalı...
Vay be! Gençler toplanmış düşe kalka, öğrene eleştire sanat paylaşıyorlar... Çoğunlukla kendi çalışmaları oluyor bu! demeli bence...
sevgilerle...