| EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? | |
|
+18jazzjocelyn peymane staiakos gulosh wertsay son tango modernzero LiMaN darth_vader astralcat Berker fnd06 mikrocip TurquoiseWolf destinaburcu all modo Depar vasko 22 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
vasko Moderator
| Konu: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Ocak 02, 2007 12:04 pm | |
| Benim Beğendiklerimden birisi Boş EvSembolik bir film. Ana karakterlerin sadece bir repliği var ''seni seviyorum'' | |
|
| |
Depar Başlı Başına Bir Yolculuk...
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Ocak 02, 2007 5:06 pm | |
| son zamanlarda keyifle seyrettigim Dondurmam Gaymak Serefsizim,Bir cinnet herseyi halleder! | |
|
| |
all modo Moderator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Ocak 02, 2007 6:41 pm | |
| WAKING LIFE....
Yönetmen - Richard Linklater Senaryo - Richard Linklater Görüntü - Yönetmeni Richard Linklater , Tommy Pallotta Müzik - Glover Gill Yapım - 2001, ABD , 99 dk. | |
|
| |
destinaburcu Moderator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Ptsi Ocak 15, 2007 8:48 pm | |
| | |
|
| |
TurquoiseWolf Moderator
Mesaj Sayısı : 24 Yaş : 42 Localisation : Ankara Kayıt tarihi : 16/01/07
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Çarş. Ocak 24, 2007 11:09 am | |
| Vasko'ya katılıyorum, Boş ev gerçekten harika bir film... Benim favorilerim arasında Old Boy...ve en favorim olarak gösterdiğim Silent Hill...belki oyundan büyük bir ihtimal de müziklerinden dolayı...beni içine çeken film...Akiro Yamako...inanılmaz bir yetenek. Pyramid head Rules....!!!! | |
|
| |
mikrocip Moderator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Çarş. Ocak 24, 2007 11:36 am | |
| aslında var bikactane cok sevdiimm ama ilk aklıma gelen 3'ü sıralarsam:
-WAKING LIFE -BIG FISH -MIRRORMASK | |
|
| |
vasko Moderator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Cuma Ocak 26, 2007 11:45 am | |
| | |
|
| |
fnd06 Moderator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Cuma Ocak 26, 2007 2:20 pm | |
| (PARAMPARÇA AŞKLAR VE KÖPEKLER) İYİ BİR FİLM KURGU FİLMİ. | |
|
| |
vasko Moderator
| |
| |
Berker gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Cuma Mart 16, 2007 8:47 pm | |
| butterfly effect
requiem for a dream | |
|
| |
astralcat Moderator
| |
| |
Berker gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Mart 17, 2007 10:52 am | |
| ben de gerçekten çok etkilenmiştim. hatta bi kaç arkadaşımla izlemiştim ve ağlayanlar olmuştu o zaman da. (ben ağlamadım ) ama kim izlediyse etkilenmiştir orası kesin | |
|
| |
darth_vader gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Mart 24, 2007 9:08 pm | |
| FIGHT CLUB..bence hem ideolojik hem de sinematografik açıdan mükemmel.. | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Ptsi Mart 26, 2007 6:47 am | |
| Pek çok farklı dile çevrilen ve sinema severler için tam anlamıyla bir referans kitabı olmasının yanı sıra, kendine özgü diliyle de zevkle okunan 960 sayfalık bu dev eser güncellenmiş 2. baskısıyla yeniden sizlerle buluşuyor….
26 Mart 2007 Pazartesi
Kitap, Genel Editör Steven Schneider önderliğinde 8 ülkeden 57 uluslararası yazarın kaleminden yazılmış 1001 filmin kısa, özlü ve satır satır okunması gereken tanıtım-eleştirilerinden oluşuyor. Kitabın Türkçe’ye kazandırılmasında editörlük görevini Belma Baş ve Deniz Vural ikilisi üstlendi. Kitabın Türkçe’ye çevrilmesinde 13 farklı çevirmenin emeği var. Kitabın yayıncısı ise; Türk yayın hayatına sanatsal, tarihsel, sektörel alanlarda çok değerli kitapları kazandıran ve farklı kitap projeleriyle uzmanlaşan Caretta Yayıncılık. Peki ölmeden önce hangi 1001 filmin görülmesi gerektiği nasıl belirlenmiş? Kitabın genel editörü Schneider bu sorunun yanıtını şöyle veriyor: “Eğer mesele ne pahasına olursa olsun uzak durulması gereken 1001 filmi belirlemek olsaydı bu iş çok daha kolay ve çok daha az ihtilaflı olurdu!... 27 ülkede basılan ve sinema seven herkesin evinde bulunması gerektiğini düşündüğümüz eserin içinde tüm dünyadan seçkin filmlerin çok kısa ama çok detaylı tanıtımları, eleştirileri bulunuyor. Belirli sürelerde ' geliştirilmiş baskılarla ’ yeniden basılan “Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Film” kitabında, şu anda Türkiye’den sadece “ Yol ” filmi var. Kitaptan notlar: Kitapta 1001 filmin künyesi ve tanıtımı bulunuyor. Özgün dildeki adlarına göre listelenen filmlerin ilki 1902 yapımı Le Voyage Dans La Lune (Ay’a Seyahat), sonuncusu ise 2005 yapımı Bahçıvan (The Constant Gardener). | |
|
| |
modernzero gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Mart 27, 2007 5:27 pm | |
| Stranger Than Paradise -- by jim jarmusch
Mulholland Dr. -- by david lynch
The Heart Is Deceitful Above All Things -- by asia argento
trouble everyday -- by greg krupka
.......................... | |
|
| |
modernzero gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Mart 27, 2007 5:30 pm | |
| Stranger Than Paradise -- by jim jarmusch
Mulholland Dr. -- by david lynch
The Heart Is Deceitful Above All Things -- by asia argento
trouble everyday -- by greg krupka
.......................... | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Cuma Mart 30, 2007 3:53 am | |
| [code] [code] BİR KUANTUM MASALI William Arntz, Betsy Chasse ile Mark Vicente’nin yönettiği ve Marlee Matlin, Elaine Hendrix, Barry Newman ile Robert Bailey Jr.’un oynadığı "NE #@√! BİLİYORUZ Kİ!?" (What The Bleep Do We Know!?) 17 Mart 2006’da Pi Film tarafından vizyona çıkarıldı. Oscar ödüllü oyuncu Marlee Matlin’in başrolünde olduğu yapımda, dünyanın önde gelen fizikçileri, nörokimyagerleri, hekimleri ve metafizikçilerinden 14 önemli isim, aydınlatıcı olduğu kadar şaşırtıcı bilgilerle izleyicinin karşısına çıkıyor. Etkileyici görsel efektler ve animasyonlarla da desteklenen film, tam anlamıyla türünün ilk örneği. | |
|
| |
son tango gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Nis. 07, 2007 10:21 pm | |
| tek bi filmle kısıtlanmak kötü bişi olsa gerek..ama madem öle isteniyor,ilk aklıma geleni söyleyeyim..bernardo bertolucci..1900 | |
|
| |
LiMaN Administrator
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Paz Nis. 08, 2007 4:52 am | |
| - son tango demiş ki:
- tek bi filmle kısıtlanmak kötü bişi olsa gerek..ama madem öle isteniyor,ilk aklıma geleni söyleyeyim..bernardo bertolucci..1900
Tek filmle sınırlama yok elbette akılınızda olanları atın bu başlığa lütfen.. PAYLAŞALIMMMM | |
|
| |
wertsay mor
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Salı Mayıs 22, 2007 7:35 am | |
| | |
|
| |
gulosh mavi
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Ara. 15, 2007 2:21 pm | |
| kelebek etkisi ... ama birincisi | |
|
| |
staiakos sarı
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Paz Ocak 27, 2008 6:15 pm | |
| requiem for a dream ve fight club ikisindede kendimi buldum diyebilirim | |
|
| |
peymane sarı
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? Paz Ocak 27, 2008 6:43 pm | |
| Tür : Dram Yönetmen :Steven Spielberg Senaryo : Menno Meyjes, Alice Walker (Kitap) Görüntü Yönetmeni :Allen Daviau Müzik :Quincy Jones Yapım :1985,ABD, 154 dk. Oyuncular Danny Glover (Albert),Whoopi Goldberg (Celie),Margaret Avery (Shug Avery),Oprah Winfrey (Sofia),Willard Pugh (Harpo),Akosua Busia (Nettie),Desreta Jackson (Celie'nin Gençliği)
1900'lerin başında, güneyli bir siyahi kız olan Celie, önce babası tarafından hamile bırakılır, ardından yıllar boyunca efendisi olarak göreceği adama evlenmek üzere adeta satılır. Kocasından gördüğü şiddete rağmen tek tesellisi kız kardeşi Nettie'ye yazdığı mektuplardır. Oysa babası Nettie'nin cevaplarının ona ulaşmasına engel olmaktadır. Celie sonunda kuru gürültüye papuç bırakmayacak güçlü bir kadın olan Sofia ile tanışacak ve ondan çok şey öğrenecektir. Alice Walker'ın Pulitzer ödüllü romanından Steven Spielberg tarafından uyarlanan Mor Yıllar, 11 dalda Oscar adayı olmayı bilmiş, güçlü bir film. izlenmesi gereken filmerden bence filmi izlerken içnizden "işkence görenin işkencesinden korusun allah" diyosunuz en azından ben öyle dedim... | |
|
| |
jazzjocelyn gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Mayıs 10, 2008 8:24 am | |
| -Eternity and a Day (Sonsuzluk ve Bir Gün) : Theo Angelopoulos | |
|
| |
bnycel gri
| Konu: Geri: EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? C.tesi Mayıs 10, 2008 12:47 pm | |
| | |
|
| |
| EN BEĞENDİĞİNİZ FİLM HANGİSİDİR...? | |
|