|
| Hatay kültür ve keşif dergisi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
LiMaN Administrator
| Konu: Hatay kültür ve keşif dergisi Ptsi Eyl. 17, 2007 4:58 am | |
| Hataylılar ve Hatay dostları...Hatay aylık keşif ve kültür dergisinin 3.sayısı çıktı.Hakkında Neden HatayBirincisi; insanlığın ilk yerleşim alanlarından biri olarak, pek çok uygarlığa ev sahipliğinden dolayı, dünya kültüründe önemli bir yere sahip olması. İkincisi ise; tarihiyle, gelenekleriyle, doğal güzellikleriyle ekonomik, siyasi, sosyal yönleriyle, tarih sayfalarında çoktan yerini almış değerleriyle, efsane olmuş hayatlarıyla, yöresel ürün ve el sanatlarıyla, coğrafyasıyla sahip olduğu konu zenginliğini tüm dünya ile paylaşmak. Konsept Hatay Kültür ve Keşif Dergisi, okurlarına fotoğraflarından yazılarına kadar herşeyi ile orijinal bir dergi okumanın keyfini yaşatır; dünyanın her tarafındaki Hataylılara ve Hatay sevdalılarına bu ülkenin toprağı ve dergisi olarak gider. Doğaya ve geçmişin kültürel mirasına sadıktır. Hatay'ı sever, güzelliğini arar, görür, onu korur ve okurlarıyla paylaşır. Bir ansiklopedi titizliğinde hazırlanır. Okunup atılmaz ve yıllarca saklanır. Zamanla tekrar tekrar bakılır, elden ele dolaşır. Hedef Kitlesi Hatay'da veya Hatay dışında yaşayan Hataylılar ve Hatay sevdalıları. Hataylı ve sevdalısı; insanı, Türkiye'yi ve dünyayı sever. Gittiği yere dostça gider. Kavgadan yana değil, kardeşçe yaşamaktan ve hoşgörüden yanadır. KonumlandırmaHatay Kültür ve Keşif Dergisi'nin, Anadolu'da bu konseptte ilk olmanın avantajıyla, birinci sayısından itibaren okurlarıyla kurduğu sıcak ve güçlü iletişim ile çok beğenilen ve okunan bir dergi olacağından ve okurlarınca saklanıp arşivleneceğinden eminiz. İçeriği Hatay ilinin kültürel, tarihsel, sosyal, ekonomik ve gastronomik özelliklerini barındıran her türlü araştırma, makale ve gezi notları. Tirajı: 5000 Yayın Süresi: Aylık Yayın Dili: Türkçe (Ocak 2008'den itibaren Türkçe ve İngilizce) Dağıtım: Tüm Türkiye (Ocak 2008'den itibaren tüm dünya) web: http://www.hataykesif.com | |
| | | tiberhan gri
| Konu: Geri: Hatay kültür ve keşif dergisi Ptsi Eyl. 17, 2007 5:24 am | |
| ben direkt tavsiye etmeye geldim arkadaşlara 0 326 212 25 92 den ulaşabilirisiniz hataydan abonelik vs için | |
| | | wertsay mor
| Konu: Geri: Hatay kültür ve keşif dergisi Salı Eyl. 18, 2007 1:43 am | |
| Gerekliydi Hatay'a bu zaten umarım sürekli olur. okumak incelemek lazım. | |
| | | phitogoras gri
| Konu: Geri: Hatay kültür ve keşif dergisi Salı Eyl. 18, 2007 2:10 am | |
| Hatay lı değilim.Ama 2 sefer bulunma fırsatım oldu.Samandağ,Antakya merkez,Harbiye,İskenderun,Arsuz harika yerler harika insanlar. Gerçekten kibar dürüst ve insancıllar.Ben de abone olmak isterim doğrusu... | |
| | | rose Moderator
| | | | rose Moderator
| Konu: Geri: Hatay kültür ve keşif dergisi Salı Eyl. 18, 2007 6:16 am | |
| Ulu Cami, Habib Neccar Habib-Ün Neccar Cami (Merkez)Habibi Neccar Cami, şehirde yapılan ilk cami olarak bilinir. Baybars zamanında eski bir Roma tapınağının yerine yapılan cami, IX. yüzyılda depremden zarar gördüğü için 17. yy.da Osmanlı döneminde yeniden yapılmış, fakat minare eski şeklini korumuştur. Osmanlı mimarisini yansıtan yapının altında halkın ziyaret ettiği 3 adet mezar bulunmaktadır.Bu yer Kur'an'da Habib-ün Neccar ile ilgili olayın geçtiği yer olması bakımından kutsal sayılmaktadır. Antakya mozaik müzesi | |
| | | morkelebek yeşil
| Konu: Hatay kültür ve keşif dergisi Cuma Eyl. 28, 2007 10:47 am | |
| Böyle bir derginin olması Hatay için büyük bir gereklilik... Titus tünelinin sonuna kadar ilk kez geçen yaz gidebildim...inanılmaz uzun ve külfetli bir kanyon... herkese tavsiye ederim... daha da ilerisinde çok az kimsenin gidebildiği göl var... Hatay'da keşfedilmeyi beklenen birçok yerler var... | |
| | | yeşil Moderator
| Konu: Geri: Hatay kültür ve keşif dergisi C.tesi Eyl. 29, 2007 3:06 pm | |
| benim teyzem reyhanlı da yaşıyor,aslında 10 yaşıma kadar her yaz gittim,9 sene aradan sonra kuzenimin düğünü vesilesiyle bu yaz tekrar gittim.hatay'ın tarihi zenginlikleri çok fazla,her ne kadar bu sene telaştan gezmek istediğim yerleri gezemesemde,reyhanlı'nın gölü çocukluğumdaki gibi değildi,sanırım küresel ısınmanın etkileriyle büyük bir kısmı kurumuştu,içim sızladı,aşağıda ki resimde gölün kurumuş kısmı. reyhan'lı ya gidince yine çok mutlu oldum,ordaki atmosfer çok farklı,ordaki küçük küçük köy evleri,insanların sıcak kanlılığı,yöresel yemekler,adetler,candanlık,çok çok farklı,herkese tavsiye ediyorum herkes mutlaka gitmeli,gezip görecek çok yer, yenilecek çok yemek var.. | |
| | | | Hatay kültür ve keşif dergisi | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |