Bana kralı çağırın,
Krallara hizmet etmiş tüm sanatçıların acısını çıkaracağım, çağırın bana kralı, nerede krallıklar? diyeceğim.
Demokrasiyi ben anlatacağım, kim kimi yönetmeye çalışıyor. Bana iktidar hırsı ile yanıp tutuşan herkesi çağırın. Onlara anlatayım erdemi insanlığı, süreci, kültürü. kandırılamamayı... anlarsalar tabi ki
)
Çağırın bana kralı önümde elpençe divan dursun affetmeyeyim yüzyıllardır çogunluğa yapılanları. Siz de çağırın kralları, padişahları, imparatorları, şahları. Atalarınıza yapılanların sorun hesabını (teba iseniz teba kalın ve el etek öpün)
Çağırın kralı,
kralları, imparatorum diyen tüm salakları ve uydurdukları hanedanlıkları ben yoksam sen de yoksun ulan deyin. Yıkın tüm hiyerarşileri uydurdukları salak sistemleri. çağırın gelsin krallar ve çocuğunun gelecek kaygısında olan kraliçeler.
Bana kralı çağırın,
karaliçenin ne suçu olabilir ki.. tek suçu krala karı olmak, zeki kadınlar reddedin kraliçeliği, ana olun, yar olun kutsallaşın.
Çağıralım gelsin krallar.. (sahi varlar mı hala günümüzde) Çağırın gelsinler onlara erdemi anlatalım.
Liderliğin erdem olmadığını.
Çağırın dememden gocunmasın kimse, ben de size çağırayım kralları gelsin ayaklarınıza.
Gocunmak krallıktır, empati kuramayanlar kral sanar kendilerini. Yalanları sağlamdır,her yalanları yeni bir yalan doğurur, ikna güçleri sağlam.. Krallar yıkın tüm bilgileri, yakın tüm kütüphaneleri, Müzeleri yok edin sanatı, silin bir toplumun belleğini ve kendinizi tanrı ilan edin, edin bakalım nereye kadar.
Kral sizsiniz, iktidar siz
kendiniz olmak çok zor değil ki
Kendimiz olalım ve çağıralım tüm kralları
Yıkalım toplum üzerinde oynanan tüm oyunları.
Oyunlar masum ve eğiticidir oysa,hepimiz biliriz. Çocuklarımızın oyunlarını değiştiren iktidar budalalarına sözümüzü söyleyelim. Çağıralım gelsin krallar ayağımıza
onlar sadece kurnazlar
sadece kurnaz
"çağıralım gelsin krallar.. ayağımıza"
...
Hazırlamakta olduğum Yeni sergim
"Bana kralı çağırın"
"..........."
SAYGILARIMLA
Harun ANTAKYALI
Temmuz 2010 Ankara