Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Şehit star! (Cihan TEKİN)

YazarMesaj
parantezicihayatlar
Moderator
Moderator
parantezicihayatlar

Erkek

Şehit star! (Cihan TEKİN) Empty
MesajKonu: Şehit star! (Cihan TEKİN)   Şehit star! (Cihan TEKİN) Icon_minitimePtsi Nis. 30, 2007 6:18 pm

Şehit star! (Cihan TEKİN) 7465
Geçen ay ana haber bültenlerinin birinde bir haber izledim… Söz konusu ülke Irak’tı… Hani şu Amerika tayfasının demokrasi getirdiği bahtsız ülke! Söz konusu haber ise Irak’ın pop starıydı… Evet bildiğimiz pop star… Orada da var bu yarışmalardan… Yani varmış ben de yeni öğrendim… O kadar şaşırdım ki! ”Ama… Ama orada savaş var!” dedim kendi kendime… Aynı sahne ışıkları, aynı bizim ki gibi jüriler, makyajlı ve güzelcecik hatunlar… Her şeyi aynı… Bir ara yanlış anladım herhalde diye düşündüm… ”İran’dır o İran! Kesin benim gözüm yanıldı!” dedim… Öyle inanmak istedim ama maalesef doğru okumuşum… Irak!

O güne dek benim ülkem huzur içinde diye düşünmekteydim… Mutluydum! ”Bak! Şükür et! Ne savaş var ülkende, ne çatışma ortamı!” diye düşünmekteydim… Yatağımda huzur içinde uyumaktaydım geceleri… Öyle ya! Eğer ülke de savaş olsa bunca pop star yarışmasının, izleyiciye hiçbir şey sunmayan içi boş, dandik TV dizilerinin işi neydi ekranlarda? Tamam bu gözü dönmüş medya patronları para ve makam heveslisi olabilirdi! Ama bu kadarını da yapamazlardı! Yapmamalılardı! İnsanlık onuru henüz ölmemişti! Ölmemeliydi!

Ama acı gerçekle yüzleştim çok geçmeden… Ülkede ”bizi Irağa çevirecekler!” yaygaraları koparken bir yandan… Ben çoktan anladım… ”Biz çoktan Irak olmuşuz!” Bizi çoktan Irak yapmışlar… Doğumuzda resmen bir savaş yaşanıyor… Bir ay da on sekiz şehit verdik… Ana haber bültenlerinde onar dakikalık bir anons geçiyor ve tüm bültenleri pop star elemeleri kaplıyor… Tuzu kuru, zengin, Oral çocuk(!) yarışmacılara ağzının payını ne de güzel veriyor! Ne de güzel izliyoruz hararet içinde birbirinden ünlü sanatçılarımızın şarkı söylemelerini… Ne de çok oy yolluyoruz SMS’lerimiz ile… Arkalarındayız her birinin… Destekçileriyiz… Ne de sevdiklerine sahip çıkan, değerlerini sahiplenen eşi benzeri olmayan bir milletiz! Gerçekten Tanrım… Gerçekten ‘Bir Türk dünyaya bedel!’ Öyle güçlüyüz ki toplanıyoruz, birleşiyoruz ve Helin AVŞAR’ı sadece SMS atarak albüm yapacak vaziyete getirebiliyoruz…

Küçük(!) kanalların birinde yer buluyor bir şehit babası sesine… ”Oğlum feda olsun bu vatana! Bir oğlum daha var, onu da alıp gitsinler… Ama tek bir şey istiyorum başımızdakilerden! Buna layık olsunlar! Gizli kapılar ardında gizli sözleşmeler imzalamasınlar! Gizli anlaşmalar yapmasınlar!” Aynı saatler de Helin AVŞAR, Oral çocuk ile polemiğe girmiş… Milyonları kilitlemiş ekran başına! Sesi babadan daha gür çıkıyor! Daha çok duyuluyor ”Benim sesim güzel!” yakarışları… Büyük(!) kanal onu bağrına basıyor… Aracı oluyor acısını dile getirmesine… Evet! Helin’in sesi güzel! Gerçekten güzel… 3333′e SMS atın haydi! Dindirelim acısını Helin’in… Ağlıyor bakın! Çok acı çekiyor olmalı! Ne? Hayır mı? Unuttunuz mu yoksa? Biz merhametli bir milletiz… Hah şöyle! Alın telefonları elinize… Biri ağlarken ona destek olmamak bize yakışmaz… Biz Türküz! Tanrım! Gerçekten ”Bir Türk dünyaya bedel!”

Belki de terör tarihinde bir ilk gerçekleşiyor… Mardin ve Şırnak’ta kalkan şehit cenazelerinde Kürt vatandaşlarımız, Kürt kardeşlerimiz teröre lanet ediyor! Kahrolsun PKK sloganları atıyor… Kürt anne, oğlunun tabutu başında ”Vatan sağ olsun!” diyor… Ağlıyor… Şehit cenazeleri başında ”Kürtçe ağıtlar” yakılıyor… Yeşil / Sarı / Kırmızı pankartlar ile görmeye alıştığımız belki de, beyinleri yıkanmış, bu oyuna farkında olmadan alet olmuş kardeşlerimiz de artık uyanmış! Ama medya patronları bizi uyutmaya kararlı! Uyutuyorlar! Ülkemiz de savaş yok ki! Ülkemiz güllük gülistanlık! Başbakanımız bizlere ”dört yıl öncesine göre dokuz yumurta fazla alabildiğimizi söyledi…” Her şey o denli güzel ki anlatamam! Coşkum içime sığmıyor! Ama sormadan edemiyorum! Hemen doğumuzda yaşanan çatışmanın ”Şİİ / SÜNNİ” çatışmasından farkı ne?

Hal böyleyken,
izlediğimiz pop star yarışmalarının Irak pop starlarından farkı ne?

Anladım ki bu işler dünya da böyle yürüyor… Sonra bir proje hazırladım sizin için… Medya patronlarına sesleniyorum buradan… Bu projeme destek verin! İnanın reyting rekorları kıracaktır… Pop star yarışmalarına bir alternatif sunuyorum sizin için… ”Şehit star”… Evet şehit star… Bakın on yedi yarışmacı lazımdı… Bir ay içinde on sekiz tane topladım… Öyle şehir şehir gezip eleme yapmanıza da gerek yok… Bunlar kendiliğinden geliyorlar… Hem de bayrağa sarılı şekilde! İnanın böyle giderse her ay yeni bir yarışmacı kadrosu ile hiç zorlanmadan yarışmanın devamlılığını sağlayabiliriz… Üstelik bu yarışmacıların aileleri para, ödül, ev, araba gibi şeyler de talep etmiyorlar… Alın çocuklarını istediğiniz gibi reyting aracı yapın! Ne yaparsanız yapın ”Vatan sağ olsun!” diyorlar… Bu yönden de kardasınız!

Şöyle bir de içerik yapabiliriz…

En güzel yüzlü şehit hangisi…
Adanalı Mehmet için 01 yazın 3333′e SMS yollayın…

Geleceğe dair en güzel hayalleri olan şehit hangisi…
Ankaralı Yusuf için 06 yazın 3333′e SMS yollayın…

Babasının ardından en güzel gözyaşı döken kız çocuğu hangisi…
Antalyalı Ahmet’in kızı için 07 yazın 3333′e SMS yollayın!

Annesi en güzel ağıt yakan şehit hangisi…
Hakkarili Abdullah için 30 yazın 3333′e SMS yollayın…

Oral Beyin yorumunu alalım, o güzel Amerikan şivesi ile:

Hmmm! Hakkariğlı Abdullah’ın annesi kürtçeğ ağiıt yakeabilme özelleğine de sahip! Iıı! Şey.. Nöasıl desem! Sanki iki evladı birbirini vurmuş bir annenin feryadı gibi sankiö! Yani evladı kardeş katili olmuş gibi bir konsept! Ben 10 Veriyörüm!
http://www.parantezicihayatlar.com

Şehit star! (Cihan TEKİN)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-