Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Adriyatik Denizim...

3 posters
YazarMesaj
parantezicihayatlar
Moderator
Moderator
parantezicihayatlar

Erkek

Adriyatik Denizim... Empty
MesajKonu: Adriyatik Denizim...   Adriyatik Denizim... Icon_minitimeSalı Mayıs 01, 2007 3:48 pm

Adriyatik Denizim... 7481

Yarım kalan bir kış mevsimi gibi yaşadım... Ne üşüdüm, titredim iliklerime kadar... Ne de ısınabildim botanik bahçelerinde bitki gibi... Tanrının yarattığı güzel bir bitki olarak göründü gözlerime Hint keneviri... Onu yakmak aklımın ucundan bile geçmedi! Her şey ikiye bölünmüştü gittiğim her şehirde... Ben küçük bir velettim... Her zaman üçüncü ve dördüncü bir gözüm vardı... Acısını iyi bilirim ardında bırakılan her arkadaşın... Kirpiklerim ıslandı her lehçe ile... Kürtçe / Türkçe ve Lazca... Her lehçeden bir dostun tadına bakmışlığım vardır... Bundan alınmıştır alınsa bile gözlerim / Her lehçe için birer defa nezaret altına... Hepsi için onurla yatmıştır göz yaşlarım, demir gözkapaklarının ardında...

Doğarken girmişti ayaklarım postalların içine... Altı üstü bir darbeden üç sene sonra doğmuştum... Ankara'da bir hastane köşesinde... Bana fazlaydı bu yükümlülük... Egemenliği kayıtsız şartsız anneme teslim ettim... Annem de yaşadım sonra her şehri... Nereye gitsem benimle gelebilen şehir / O kahverengi kaldırımlarında ela gözlü bakış izleri olan şehrim / Annemdi... Adriyatik koydum adını sonra şehrimin / Ben ise Ak Denizdim... Literatürüme girmiş en tesirli kelimem... Elim, kolum, bacağım... Ülkem, fikrim, dilim...

Annem...

Göz yaşlarımı sünger misali bağrına basan,
ıslak kaldırımları acılar tarafından en çok rağbet gören şehrim...

Bak benim...
Ak Denizin...

Elim / Kolum benim...
Adriyatik Denizim...
http://www.parantezicihayatlar.com
f şıkkı
sarı
sarı

MesajKonu: Geri: Adriyatik Denizim...   Adriyatik Denizim... Icon_minitimePerş. Mayıs 03, 2007 10:56 am

antolojide Cihan Tekin başlıklı bir şiir sayfası gördüm geçenlerde.. form alanına bir yazı bırakacaktım fakat siz miydiniz emin değildim.. neyse buraya ekliyeyim..
" Bu kaleme dikkat..!"
hayal_et
Moderator
Moderator
hayal_et

Kadın

MesajKonu: Geri: Adriyatik Denizim...   Adriyatik Denizim... Icon_minitimePaz Mayıs 06, 2007 3:12 pm

cihanın bir yazısını sayfamda yayınlamıştım o bir cesur yürek diye belki oradan gördün ilgilenmene sevindim gülriz

cihanın kalemi senin gibi çok güçlü
http://www.antoloji.com/sibel_oruc

Adriyatik Denizim...
1 sayfadaki 1 sayfası