Özellikle üniversitelerin asistanları,Ya cidden bişi bilmiolar ya da bizim sorularımızla uğraşmamak için saçmalıolar. Ben öyle hocaların peşinden koşuşturan bi öğrenci olamıorum malesef. Ama projeler için asistanlara sürekli bişiler sormak zorunda kalıoruz.Sorunca o kadar mantıksız şeyler söylüyolar ki ''nasıl asistan olmuş yaff bu'' demekten alamıoruz kendimizi. En iyi yaptıkları iş sınav gözetmenliği:) Bu arada hepsi için sölemiorum. Çok iyi ve bilgili asistanlarımız da var ama o kadar az ki
Zaten ezberci bi eğitim var üniversitelerde bile. Notlara bakarak almaları bile doğru seçim olmaz bence.
Bi de konuyla ne kadar ilgili bilmiorum ama öğretim üyelerinin eleştiriyi asla kaldıramadığını sölemek istiorum. Sen ne kadar seviyeli saygılı eleştirirsen eleştir direk saldırı olarak algılıolar. Sana karşı istemeden de olsa tepkili oluyolar. Eleştirilmeden nasıl gelişir ki insan? Belki de senin haddine mi felan diye düşünüyorlar öğrenci tarafından eleştirilmek istemiolar ama bizden daha iyi kim eleştirebilir ki onları? Sonuçta bize bişiler vermek öğretmek için ordalarsa bizi dinlemeleri gerekir.
Neyse sonuç itibariyle biz anlayışlı akademisyenler istiyoruz. Koskoca Prof. lar öğrencilere takınca kafayı çok komik duruma düşüyolar.
Asistan olmak için cidden arkan sağlam olmalı,çalışkanlıkla,LES le felan bi yere kadar,işin içinde mülakat var ya orda çıkıyo işin cılkı.
Yani akademik yeterlilik akademisyenlerin bi çoğunda sıfır. Ayrıca akademisyenliği taşıyabilecek kişiler akademisyen olsun. Gelişime açık kişiler olmalı.